Site-ul FAIRSOLVE.com foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.      Închide notificarea
 
0721 438 668

PREŢ

REDUCERE

Deschide toate întrebările

GENERALITĂȚI

Reprezintă modalitatea de stabilire a prețului unui bun prin competiție de oferte desfășurată în spațiul virtual-online prin platforma noastră de licitaţie www.fairsolve.com.

Transparența: deoarece licitația are loc pe platforma online, tot procesul este transparent, oricine poate urmări în timp real desfășurarea licitației, evitându-se astfel contestațiile ulterioare.

Se elimină barierele geografice: nu este nevoie să te deplasezi în alt oraș pentru a participa la o licitație. Poti licita de oriunde: din birou, din mașină, de acasă; ai nevoie doar de un laptop sau telefon conectat la internet.

Economie de timp: prezența fizică a organizatorului licitației nu este necesară în momentul licitației. Vei fi informat prin mesageria internă când s-a încheiat licitația și dacă este cu câștigător sau fără câștigător.

Eficiență sporită în gestionarea dosarelor: licitația online îi oferă posibilitatea organizatorului (vânzătorului) de a gestiona mai multe dosare în același timp și cu aceleași resurse.

Reducerea costurilor generate de desfășurarea licitaţiilor: nu este nevoie de birou sau alt spațiu pentru desfășurarea licitațiilor, se elimină cheltuielile cu deplasările în alte orașe.

Orice licitație trece prin 3 faze:

 1. Licitație în predeschidere-perioada în care potențialii ofertanți iau cunostință de bunurile care sunt vândute prin licitație publică, se pot înscrie pentru a participa la una sau mai multe licitaţii și acceptarea la licitație de către practician/executor după ce au îndeplinit condițiile prevăzute în Regulamentul licitației (plata unei taxe de participare, avans, achiziționare caiet de sarcini etc). Perioada poate varia între o zi și câteva luni, în funcție de Regulamentul licitației.
 2. Licitație deschisă-perioada în care ofertanții licitează efectiv. Durează de la câteva minute la câteva ore în funcție de numărul de ofertanți.
 3. Licitație încheiată- după ce a expirat timpul alocat desfașurării unei licitații, procesul se închide și nu mai poate interveni nimeni. Licitația se închide automat pe platformă (în funcție de timpul alocat de către organizator) și se generează automat raportul licitației. Licitația care s-a finalizat, poate fi încheiată cu câștigător sau fără câștigător.

Pasul de licitare este suma sau procentul cu care se modifică preţul de vânzare al bunului. Pasul de licitare este stabilit de către Vânzător prin Regulamentul licitaţiei şi poate fi suma fixă, procent din preţul de pornire sau procent din valoarea ultimei oferte înscrise.

Reprezintă descrierea condiţiilor şi a reglementărilor suplimentare condiţiilor de utilizare ale site-ului, specifice unei licitaţii online încărcată de către un Vânzător.

 • Tot ce trebuie să faci este să foloseşti funcţiile de căutare oferite de platformă. Tu alegi dacă este mai important să cauţi după zona geografică sau direct în categorii. Dacă ştii exact ce vrei, foloseşte căutarile avansate şi îţi vor fi prezentate doar bunurile care îndeplinesc criteriile selectate de tine.
 • După ce ai găsit bunul care te interesează, află detalii despre el şi despre licitaţia prin care va fi vândut.
 • Citeşte cu atenţie regulamentul şi conditiile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a participa la licitaţie.
 • Pentru ca cel mai des bunurile se vând pe principiul “văzut - plăcut din locul în care se află”, contactează vânzătorul şi du-te să vezi bunul pe care vrei să-l cumperi.

ATENŢIE:

Vei putea contacta Vânzătorul prin mesageria internă a platformei doar dacă eşti înregistrat pe Fairsolve.com şi deţii un cont.

Vânzătorul poate fi contactat atât la numarul de telefon afişat la detaliile licitaţiei cât şi prin intermediul mesageriei interne a platformei.

Utilizarea mesageriei interne pentru contactarea Vânzătorului se poate face numai dacă ai cont de Utilizator pe platforma Fairsolve.com.

În cazul în care adjudeci bunul pentru care ai licitat, trebuie să achiţi onorariul platformei, stabilit în funcţie de categoria din care face parte bunul, la care se va adaugă TVA. Onorariul este perceput doar Adjudecatarului (câştigătorul licitaţiei) nu este inclus în preţ, dar este afişat pentru fiecare sumă licitată.

Este necesară încheierea unui contract de prestări servicii între Administratorul platformei şi Vânzător pentru ca identitatea vânzătorilor ce organizează licitaţii să fie certificată prin existenţa acestor contracte şi pentru a defini în mod clar drepturile şi obligaţiile fiecărei părţi.

Bunul câştigat la licitaţie se plăteşte în termenul prevăzut în Regulamentul licitaţiei şi în Caietul de sarcini, la un termen fix de la data adjudecării bunului.

 

Orice licitaţie trebuie să:

 • ofere informaţii veridice şi o descriere cât mai corectă a bunului
 • prezinte perioada de predeschidere, ora şi ziua de licitaţie, pasul de licitare, preţul
 • publice fotografii cât mai reprezentative pentru bunurile scoase la vânzare
 • publice datele de contact ale Vânzătorului
 • prezinte Regulamentul licitaţiei, Caietul de sarcini

O licitaţie nu ar trebui să:

 • dezinformeze prin oferirea de informaţii false sau înşelătoare
 • conţină anunţuri, publicitate sau linkuri externe fără aprobarea Adminstratorului Fairsolve.com

 

ÎNREGISTRARE

Crearea unui cont de Utilizator este necesară pentru a putea contacta Vânzătorii prin intermediul mesageriei interne a platformei. Trebuie să ai cont pentru a te înscrie la licitaţie şi pentru a licita online.

ATENŢIE:

Toate datele cu caracter personal vor fi utilizate conform Legii 667/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. SC Fairsolve Worldwide SRL este înregistrat ca operator de date personale la Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Datele vor fi folosite exclusiv pentru finalizarea documentelor obligatorii la închiderea licitaţiei ce a avut loc prin intermediul platformei FAIRSOLVE (predarea codului de ofertant, întocmirea procesului-verbal, emiterea facturii), precum şi pentru trimiterea newsletter-ului în cazul în care ai bifat această opţiune.

Datele pe care le înregistrezi trebuie să fie corecte întrucât vor sta la baza întocmirii procesului verbal al licitaţiei şi a facturii (actele de proprietate vor fi eliberate pe numele înregistrat de tine).

În funcţie de regulamentul licitaţiilor, este posibil să fii obligat să achiţi daune, dacă licitaţia va fi reluată din cauza ta (spre exemplu: ai câştigat licitaţia, dar datele tale sunt eronate şi nu este posibilă facturarea).

Din cauza filtrelor pe care le au anumite servere de e-mail mesajul tău este posibil să ajungă în căsuţa de SPAM/JUNK. Verifică acolo, iar dacă nu găseşti mesajul nostru te invităm să ne contactezi la adresa [email protected]

Modifici datele pentru că:

 • La deschiderea contului nu ai înregistrat datele tale personale reale şi corectezi ulterior acest fapt
 • Modifici periodic parola pentru a fi sigur ca nimeni nu are acces la contul tău.

Interfaţa de modificare a datelor de cont o găseşti după ce te înregistrezi şi intri în “Contul meu>Setări cont>Modificare date cont”. Orice modificare de date personale va fi facută doar după ce introduci parola. Dacă doreşti modificarea parolei, va trebui să introduci parola veche, apoi să introduci de doua ori parola nouă.

ATENŢIE:

Nu uita modificările facute, întrucât acestea vor fi salvate imediat şi, pe motiv de securitate, nu vei primi datele modificate pe e-mail.

Cont de Vânzător poate avea orice persoană fizică sau juridică, care doreşte să vândă bunuri din proprietatea sau gestiunea sa, utilizând serviciile de marketing şi sistemul de licitaţie online găzduit de platforma www.fairsolve.com.

Cont de Judiciar pot avea doar Practicienii în Insolvenţă şi Executorii Judecătoreşti care doresc să vândă bunuri aparţinând terţilor debitori, utilizând serviciile de marketing şi sistemul de licitaţie online găzduit de platforma www.fairsolve.com.

CUM CUMPĂR PRIN LICITAȚIE ONLINE?

Pentru a participa la licitaţie este necesară crearea unui cont de Utilizator. Intră în “Cont nou” şi completează formularul cu datele tale. Înregistrarea se va finaliza imediat ce ai completat formularul, ai acceptat “Termeni şi condiţii” şi ai urmat link-ul ce ţi-a fost transmis pe e-mail.

Participarea ofertanţilor este condiţionată de îndeplinirea unor cerinţe care sunt precizate în Regulamentul licitaţiei şi în Caietul de sarcini prezente pe site.

Prin urmare, Vânzătorul te acceptă ca Ofertant în mod direct după ce verifică dacă îndeplineşti condiţiile de participare. Trebuie să semnezi, cu Vânzătorul, un proces verbal de predare- primire, prin care-ţi va înmâna “codul de ofertant”.

Înainte de a participa la o licitaţie, informează-te!

 • Citeşte încă o dată “Termenii şi condiţiile” platformei
 • Citeşte Regulamentul licitaţiei
 • Contactează Vânzătorul şi du-te să vezi bunul
 • Înscrie-te la licitaţie
 • Asigură-te ca ai codul de participare înainte de începe licitaţia
 • Introdu codul de participare pentru fiecare suma oferită de către tine

ATENŢIE:

 • Te poţi înscrie la licitaţie doar în perioada de predeschidere. După ce licitaţia a intrat în faza deschisă, poţi licita exclusiv în baza “codului de ofertant”.
 • Securizează-ţi codul primit pentru licitaţie, acesta este unic pentru fiecare Ofertant şi fiecare licitaţie.

Pentru a fi acceptat în licitaţie de către Vânzător, trebuie să îndeplineşti toate condiţiile stipulate în Regulamentul licitaţiei şi în Caietul de sarcini. Dacă nu ai îndeplinit toate condiţiile, Vânzătorul nu îţi va emite acel cod şi nu vei putea participa la licitaţie.

O licitaţie se închide atunci cand expiră termenul până la care a fost deschisă. Dacă la licitaţie au fost acceptaţi ofertanţi iar aceştia au concurat pentru bunul respectiv, atunci licitaţia se va încheia cu câştigător (oferta cea mai mare înscrisă). Dacă nu au fost ofertanţi acceptaţi, licitaţia se va închide fără câştigător .

Platforma va genera şi transmite în mod automat:

 • mesajul privind finalizarea licitaţiei cu adjudecatar;
 • raportul privind desfaşurarea detaliată a licitaţiei;
 • facturile proforme ale platformei.

Va trebui să semnezi procesul verbal al licitaţiei (document care atestă faptul ca eşti câştigătorul licitaţiei) şi să ai grijă să achiţi diferenţa de preţ şi onorariul platformei în termenul stabilit prin regulamentul licitaţiei. Odată ce ai achitat integral preţul, Vânzătorul va întocmi “Actul de adjudecare” (document care atestă dreptul tău de proprietate) şi îţi va preda bunul.

ATENŢIE:

Actul de adjudecare va fi redactat cu datele înscrise în contul tău! Înscrie-le corect!

Dacă ai câştigat o licitaţie, trebuie să-l contactezi pe Vânzător pentru a semna Procesul Verbal al licitaţiei în care vei fi declarat Adjudecatar şi va trebui să efectuezi plata pentru bunul adjudecat, în termenul prevăzut în Caietul de sarcini.

Deasemenea, până la plata preţului pentru bunul adjudecat, nu uita să plateşti comisionul pentru utilizarea serviciilor platformei Fairsolve.com

Setează-ţi autolicitatorul pentru a nu fi nevoit să-ţi urmăreşti licitaţia! Înscrie suma pe care eşti dispus sa o plăteşti (dacă este mai mare decât suma afişată pe ecran) şi astfel platforma va licita în locul tău, pas cu pas, până la concurenţa preţului maxim oferit de tine. Optiunea ca platforma să liciteze în locul tău nu este vizibilă pentru ceilalţi ofertanţi. În felul acesta vei achiziţiona bunul respectiv la cel mai bun preţ, dar nu la mai mult decât eşti dispus să oferi.

Fii fără grijă, www.fairsolve.com  te va anunţa dacă ai câştigat licitaţia sau dacă autolicitatorul tău a fost depăşit.

Pentru a te ajuta să-ţi gestionezi bugetul, platforma îţi calculează cât reprezintă onorariul tău pentru fiecare pas al licitaţiei şi respectiv care este suma totală pe care o vei plăti dacă adjudeci bunul la preţul respectiv.

Codul de ofertant este unic pentru fiecare Ofertant şi fiecare licitaţie ! Prin urmare pentru fiecare licitaţie se generează automat un nou cod de participare.

CUM VÂND PRIN LICITAȚIE ONLINE?

Pentru a vinde la licitaţie este necesară crearea unui cont de Utilizator. Intră în “Cont nou” şi completează formularul cu datele tale. Înregistrarea se va finaliza imediat ce ai completat formularul, ai acceptat “Termeni şi condiţii” şi ai urmat link-ul ce ţi-a fost transmis pe e-mail.

Selectează  din “Contul meu“ opţiunea “ Vrei să devii Vânzător: Contactează-ne! “ şi bifează opţiunea care corespunde cerinţelor tale:

 “Vreau să devin“:

 • Vânzator ( sunt proprietar al bunului )
 • Judiciar ( sunt practician ȋn insolvență sau executor judecătoresc )

Solicitarea va fi operată de către Administratorul platformei după semnarea contractului cadru de prestari servicii între Fairsolve.com şi Vânzător / Judiciar. Vei folosi în continuare aceeaşi adresa de e-mail şi parolă la fiecare accesare a contului tău.

Urmatorul pas după semnarea contractului este deschiderea şi administrarea unei licitaţii.

Pentru a deschide o licitaţie, selectează opţiunea “Adaugă o licitaţie“.

Completează informaţiile din câmpurile libere. Ataşează documentele necesare (Regulamentul licitaţiei etc), setează detaliile legate de preţ, pasul de licitare, timpul licitaţiei şi modul de închidere al acesteia. Poţi completa opţiunile de repunerea a licitaţiei în mai multe runde şi să stabileşti parametrii de scădere a preţului.

Utilizează opţiunea “Licitaţiile mele“ pentru a vizualiza atât licitaţiile setate de tine cât şi cele deschise de alţi utilizatori pe acelaşi cont (O firma poate avea un cont şi mai multi utilizatori).

Notă: Setarea licitaţiei din contul Judiciar va mai cuprinde câmpuri precum număr dosar, debitor şi creditor.

Titlul licitaţiei este cel mai important! Încearcă să creezi un titlu care atrage atenţia, sugestiv şi fără prescurtări pentru bunul care va fi vândut prin licitaţie online. La acest titlu vor fi atenţi potenţialii tăi clienţi în timp ce vor naviga prin listele de bunuri.

Sfat: Nu adauga prea multe informaţii în titlu, ci doar pe cele care să indentifice bunul (marcă -model, an fabricaţie, suprafaţă teren/clădire, locaţie, etc); vei adăuga toate informaţiile necesare în descrierea licitaţiei.

Şi nu uita de pozele bunului! Setează poza cea mai atractivă să fie afişată în categorii şi pe prima pagină. Pozele sunt la fel de importante ca şi titlul.

Ataşează documentele privind descrierea bunului oferind astfel toate informaţiile necesare unui cumpărător, evitând astfel întrebările inutile, iar cei interesaţi să nu mai aibă alte întrebări. Timpul tău este preţios.

Atunci când completezi câmpul Descriere licitaţie, încearcă să oferi cât mai multe informaţii posibil, într-o formă scurtă şi simplă chiar dacă ele sunt cuprinse în documentele ataşate. Fii concis şi clar, evită desfaşurările emoţionale şi nu folosi cuvinte vulgare.

CONTUL MEU

Foloseşte meniul “Contul meu“ pentru a-ţi gestiona întregul cont.

Urmăreşte-ţi mesajele pentru a şti în fiecare clipă stadiul în care se află acţiunile tale (solicitarea de înscriere la licitaţie, întalnirea cu Vânzătorul, raportul licitaţiei etc.).

Poţi comunica cu Vânzătorul bunului care te interesează şi cu Administratorul platformei în mod gratuit şi nelimitat.

Poţi să adaugi licitaţiile care te interesează în folder-ul “licitaţii favorite” printr-un simplu click dat în pagina de detalii a fiecarei licitaţii. În acest mod vei avea la îndemână toate bunurile care te interesează şi vei compara mai uşor regulamentele licitaţiilor la care vrei să participi.

Astfel, în cazul în care ai participat la o licitaţie, platforma o va stoca şi o vei regăsi uşor ca fiind o licitaţie la care te-ai înscris şi ai fost acceptat sau o licitaţie unde deja ai ofertat.

Foloseşte meniul “Contul meu“ pentru a-ţi gestiona întregul cont.

Poţi vedea şi schimba toate setarile şi optiunile disponibile în funcţie de nevoile tale. Urmăreşte-ţi mesajele pentru a şti în fiecare clipă stadiul în care se află  bunurile înscrise de tine spre vânzare (solicitări de înscriere la licitaţie, întâlnirea cu cumpărătorii, raportul licitaţiei etc.).

Poţi comunica cu potenţialii cumpărători al bunului oferit spre vânzare dar şi cu Administratorul platformei, în mod gratuit şi nelimitat.

Toate licitaţiile înscrise de tine pe platformă vor fi stocate şi le vei regăsi uşor ca fiind licitaţii în predeschidere, în derulare, draft sau încheiate (cu sau fără câştigător).

Foloseşte meniul “Contul meu“ pentru a-ţi gestiona întregul cont.

Poţi vedea şi schimba toate setarile şi optiunile disponibile în funcţie de nevoile tale. Urmăreşte-ţi mesajele pentru a şti în fiecare clipă stadiul în care se află  bunurile înscrise de tine spre vânzare (solicitări de înscriere la licitaţie, întâlnirea cu cumpărătorii, raportul licitaţiei etc.).

Poţi comunica cu potenţialii cumpărători al bunului oferit spre vânzare dar şi cu Administratorul platformei, în mod gratuit şi nelimitat.

Toate licitaţiile înscrise de tine pe platformă vor fi stocate şi le vei regăsi uşor ca fiind licitaţii în predeschidere, în derulare, draft sau încheiate (cu sau fără câştigător). Vei avea informaţii centralizate în ceea ce priveşte numărul dosarelor, debitorii şi creditorii.

Da, acest lucru este posibil şi reprezintă un beneficiu al platformei noastre pentru scurtarea timpilor alocaţi setării licitaţiilor.

Foloseşte meniul “Contul meu>Licitaţiile mele>Licitaţii încheiate fără câştigător“şi vei observa imediat textul Repune licitaţia. Vei putea seta noile condiţii de desfăşurare a licitaţiei cum ar fi: preţul, data predeschiderii, deschiderii şi închiderii licitaţiei, schimbarea regulamentelor de vânzare cu noile condiţii de desfăşurare a licitaţiei etc.

La setarea unei licitaţii poţi opta între licitaţia cu repunere manuală sau automată, dacă licitaţia se încheie fără câştigător după o rundă de licitare.

Repunerea manuală presupune intervenţia vânzătorului pentru reactivarea licitaţiei după închiderea acesteia fără câştigător. În acest caz, se pot modifica doar unele câmpuri ale licitaţiei (preţ, perioada de deschidere, perioada de închidere etc).

Repunerea automată înseamnă ca licitaţia se va reactiva automat conform setărilor iniţiale, atunci când licitaţia se închide fără câştigător. În acest caz, nu se mai poate interveni asupra câmpurilor setate până la expirarea rundelor programate.