Site-ul FAIRSOLVE.com foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.      Închide notificarea
 
0721 438 668

PREŢ

REDUCERE

10 septembrie 2013

Licitațiile online: cât de eficiente sunt pentru vânzători și cumpărători?

O dată cu apariția platformei Fairsolve.com, piața de licitații cu executare silită a cunoscut un nou mod de a face lucrurile: un domeniu strict, riguros, „tradițional” precum executările silite au ajuns acum în mediul online.

Online înseamnă rapiditate, acces la informație și o multime de oportunități; putem vorbi oare dacă acest tip de licitații sunt eficiente pentru cumpărători?

Există două categorii principale de bunuri: cele de interes general (apartamente, loturi mici de teren în zone rezidențiale, autoturisme, autoutilitare, mici utilaje etc) și activele mari, specializate (hale industriale, mall-uri, utilaje mari, vapoare etc.). Acestea presupun abordări și procedee diferite.

În cazul primei categorii, accesibilitatea și transparența informației precum și modul facil de a participa la o licitație online, aduc în premieră bunurile executate silit direct în fața marelui public. Platforma Fairsolve.com dorește să perpetueze ideea ce aceste bunuri se pot achiziționa la fel de simplu ca oricare alte bunuri din aceeași categorie, atrăgând astfel noi categorii de cumpărători, întrucât tranzacțiile au loc prin intermediul unei interfețe accesibile și intuitive.

Categoria bunurilor specializate presupune identificarea pieței și căutarea activă a potențialilor cumpărători chiar în zona lor de interes prin intermediul tehnicilor marketingului online. Fairsolve.com face cunoscută licitația respectivă celor care ar putea fi interesați de activul scos la vânzare și îi pune în contact cu executorul judecătoresc sau practicianul în insolvență. De aceea, pe langă marketingul online, Fairsolve acționează ca și „agenți în teren”.

O piață care să permită lichidizarea rapidă a garanțiilor, la preț previzibil, generează încredere și stabilitate, iar efectul benefic al reinserției rapide în circuitul economic a mijloacelor productive se va reflectă în crearea unor fluxuri investiționale constante și creștere economică durabilă.

În plus, acest tip de tranzacții prezintă o mulțime de avantaje și pentru vânzători. Aceștia au în portofoliu o mulțime de bunuri de diferite feluri pe care doresc sa le vândă cât mai repede și la cel mai bun preț posibil. Dacă vânzătorul, fără buget de marketing, se limitează doar la afișarea comunicatelor de presă și publicarea anunțurilor în ziare, există riscul ca licitația să rămâna fără participanți.

În același timp, cumpărătorul final neinițiat nu citeste ziare sau anunțuri, pentru că este obișnuit să caute pe Internet ceea ce are nevoie. Căutând pe Internet, el va găsi numai anunțuri postate de „intermediari initiați” – cei care cumpară bunul la prețul cel mai mic de la vânzător (pentru ca licitația nu a avut participanți) și îl vinde apoi pe Internet la un preț mult mai mare. Astfel, și vânzătorul și cumpărătorul ies în pierdere.

Platforma Fairsolve.com vindecă această anomalie din sistem, elimină intermediarii și asigură un liant corect și legal între vânzător și cumpărător, ajutându-i astfel pe ambii să aibă parte de profitul dorit.

Prin Fairsolve.com, lichidatorul va asista la o creștere a numarului de tranzacții și la o creștere a prețului mediu de vânzăre în condițiile în care efortul logistic scade (poate sa țină și 100 de licitații pe zi), iar cumpărătorul va obține bunuri “curate” din punct de vedere juridic (libere de sarcini) la prețuri sub piață.

Valoarea vânzărilor încheiate în perioada de testare a Fairsolve.com a depășit un million de euro

Platforma Fairsolve.com este un concept 100% românesc, adaptată procedurilor de vânzare fortață din România și dezvoltată exclusiv în România. Conceptul a fost pentru prima oară dezvăluit sub titlul “Vânzări forțate în era digitală” într-o conferință ce a avut loc în iunie 2011.

Unul din multiplele avantaje ale platformei este că oferă acces din orice colț al lumii la ofertele active. Fondatorii speră sa extindă masiv aria celor potențial interesați de bunurile executate silit în România, în interesul tuturor părţilor implicate.

Valoarea vânzărilor încheiate în perioada de testare a Fairsolve a depășit un milion de euro. Astfel, se întărește ideea că se poate aduce în online un business tradițional, cu reguli clare și proceduri deja stabilite. Piața a dat semne ca încurajează astfel de platforme și nu rămâne decât de văzut cum se va dezvolta pe mai departe acest proiect curajos.