Site-ul FAIRSOLVE.com foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.      Închide notificarea
 
0721 438 668

PREŢ

REDUCERE

04 martie 2014

Back în business vs. Purgatoriul falimentului

Fairsolve.com a fost partenerul celei de-a doua ediţii a conferinţei pe tema Insolvenţa -Back în business vs. Purgatoriul falimentului, organizată joi, 27 februarie, la Hotel Marshal Garden din Bucureşti de Legal Magazin - revista profesiilor liberale. La eveniment au participat peste 60 de invitaţi – practicieni în insolvenţă, preşedinţi de asociaţii profesionale, avocaţi, consultanţi fiscali, auditori financiari, bancheri, oficialităţi guvernamentale, presă economică.

Expunerea celor mai noi mecanisme şi soluţii de lichidizare a activelor societăţilor în insolvenţă, precum şi avantajele competitive ale participanţilor la procedură care le folosesc, a fost cuprinsă în tema FAIRSOLVE.com- eficienţa unui instrument de lucru prezentată de către Florian Mateiţă (foto Agerpres), partener RomInsolv. A fost evidenţiată infrastructura de excepţie a României în domeniul comunicaţiilor şi internetului, precum şi potenţialul de business al celor conectaţi la această infrastructură, fie ei cumpărători, practicieni sau creditori:

Economie de timp

  • Gestionarea simultană a multorlicitaţii cu aceleași resurse materiale şi umane
  • Rapoarte complexe la un ‘click’ distanţă, altfel dificil de centralizat şi actualizat
  • Sunt evitate deplasările şi întâlnirile inutile (altele decât vizionarea bunului)

Puterea informaţiei

  • Alerte pe e-mail, pentru reacţie rapidă şi eficientă
  • Rapoarte în timp real, urmăreşti toţi parametrii procesului de vânzare şi iei decizii
  • Toate detaliile sunt cunoscute potenţialului cumpărător, deci vine hotărât

Reducerea costurilor

  • Generate de desfășurarea simultană a unui număr mare de licitaţii
  • Pentru fiecare licitaţie există un raport automat care se poate tipări după fiecare rundă
  • Prezenţa nu este necesară pentru desfășurarea licitaţiei online

Gheorghe Piperea, Prim-vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă a amintit că “există legislaţie care permite ca persoanele care au falimentat voit o societate comercială să fie decăzute din unele drepturi: să fie acţionari majoritari la alte societăţi sau administratori de societate.”

Simona Miloş, Preşedintele Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) a abordat Codul insolvenţei în privinţa disciplinei debitorilor, precizând că “Un număr de 4-6% din numărul total al procedurilor intrate în insolvenţă sunt de natură frauduloasă”

Iancu Guda, analist macroeconomic Coface, a menţionat faptul că a crescut numărul societăţilor cu cifre de afaceri mari care intră în insolvenţă, fiind în creştere societatile intrate în insolvenţă cu cifra de afaceri de peste un milion de euro având efect de domino asupra societaţilor mai mici.

De asemeni, numărul societaţilor mari care intră în insolvenţă este în continuare ascedent, a precizat a menţionat Valentina Burdescu, director, Direcţia Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

Printre speakeri mai amintim: Irina Şercane- membru în Consiliul Ştiinţific al INPPI, Andreea Deli Diaconescu- membru INPPI, Florin Sandor- consilier Direcţia Juridică BNR, Aurelian Ionescu- deputat în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, Camera Deputaţilor.

Mai multe despre conferinţa Back în business vs. Purgatoriul falimentului: insolvenţe frauduloase, reorganizări, schimbare legislativă găsiţi pe Legal Magazin.

 

Fairsolve.com a fost partenerul  celei de-a doua ediţii  a conferinţei pe tema
AGERPRES FOTO