Site-ul FAIRSOLVE.com foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.      Închide notificarea
 
 
021-311-03-62

PREŢ

REDUCERE

25 iulie 2012

Primul mall din România, licitat online pe Fairsolve.com

Centrul comercial Liberty Center din sectorul 5 al Capitalei este executat silit, fiind scos la vânzare printr-o licitaţie publică pentru datorii neachitate către trei bănci.

Licitaţia este programată pe 7 august 2012, iar marketingul acesteia va fi asigurat, fără a avea însă exclusivitate, de către www.fairsolve.com. Preţul de pornire al licitaţiei este de 60 de milioane de euro.

Astfel, pentru prima oară în România, o licitaţie de o asemenea amploare, organizată de un executor judecatoresc, este promovată şi, mai mult, va avea loc online.

Liberty Center a fost inaugurat în noiembrie 2008 cu un grad de ocupare de 100%, însă a pierdut de-a lungul timpului chiriaşi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 şi alţii. Mall-ul este executat pentru acoperirea unei creanţe totale compusă din 61 milioane euro debit principal, plus dobanzi şi penalităţi.

Scoaterea la licitaţie a mall-ului Liberty Center pe plaforma Fairsolve.com întăreşte rolul acesteia ca liant între persoanele fizice şi juridice şi ca o platformă de licitaţii publice unică în România. Datorită atenţiei şi aplecării spre business, reprezentanţii platformei pot să ofere spre licitaţie nu doar bunuri, ci, aşa cum o demonstrează şi această situaţie, şi afaceri.

O scurtă privire de ansamblu arată că, în contextul economic actual, situaţiile de insolvenţă şi executare silită a unor bunuri sunt din ce în ce mai frecvente. Dincolo de cauzele care determină aceste situaţii, este interesant să ne uităm la ce se întamplă cu aceste bunuri. Percepţia generală este că proprietaţile sau obiectele astfel puse în vânzare reprezintă adevarate oportunităţi.

Dacă pană acum aceste tranzacţii se realizau într-un circuit bine pus la punct, însă mai puţin vizibil, platforma Fairsolve.com face întreg procesul de vânzare-cumpărare prin licitaţie cu executare silită să fie mult mai transparent şi mai deschis.

„Tranzacţiile pe care le propunem pe Fairsolve.com demonstrează ca noi nu vindem numai bunuri. Se mai întamplă să vindem afaceri, pur şi simplu, situaţii în care investitorii care îşi doresc o nouă afacere la un preţ foarte bun sau o extindere avantajoasă a unui business deja existent au la dispoziţie adevărate ocazii.” spune Florian Mateiţă, expert în insolvenţă şi partener RomInsolv.

………………………………………………………………………

Lansat în 2011, Fairsolve.com facilitează comercializarea online de bunuri supuse vânzării forţate, punând în legătură practicienii în insolvenţă, executorii judecătoreşti şi instituţiile financiare cu potenţiali cumpărători din ţară şi din străinătate.

Platforma este deschisă şi vânzărilor sau licitaţiilor de produse şi servicii aflate în proprietate privată şi necondiţionate juridic.

Sub motto-ul „Bunuri executate silit, la preţul corect”, Fairsolve asigură marketingul activ al licitaţiilor, înscrierea şi selectarea participanţilor la licitaţie, licitaţia propriu zisă şi comunicarea între parţile dosarului de executare silită sau de insolvenţă.