Site-ul FAIRSOLVE.com foloseşte cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.      Închide notificarea
 
 
021-311-03-62

PREŢ

REDUCERE

25 octombrie 2011

Fairsolve.com, prima platformă online pentru vânzarea transparentă a bunurilor supuse vânzării forţate

Fairsolve.com facilitează comercializarea online de bunuri supuse vânzării forţate, punând în legătură practicienii în insolvenţă, executorii judecătoreşti şi instituţiile financiare cu potenţiali cumpărători din ţară şi din străinătate. Platforma este deschisă şi vânzărilor sau licitaţiilor de produse şi servicii aflate în proprietate privată şi necondiţionate juridic.

Proiectul îşi propune să transparentizeze procedurile de vânzăre forţată, inclusiv lichidările judiciare şi executarile silite, o zonă aflată până acum la îndemâna speculatorilor. De asemenea, proiectul are ca obiectiv centralizarea pieţei bunurilor supuse vânzării forţate cu beneficii directe şi imediate asupra vitezei de valorificare a acestora şi pentru stabilirea unui indicator real al pieţei pentru diferitele categorii de bunuri.

Anunţată încă din iunie, în cadrul conferinţei Vânzări forţate în era digitală, platforma Fairsolve.com va gestiona întreg procesul de valorificare a bunurilor supuse vânzării forţate, începând cu lansarea licitaţiei de către vânzător şi până la predarea efectivă a bunului către câştigătorul licitaţiei.

Fie că doresc să liciteze sau să ofere spre cumpărare bunuri aflate în proprietate personală ori în numele unor debitori, utilizatorii noii platforme trebuie să se înregistreze mai întâi ca membri ai comunitatii online.

Cei interesaţi de achiziţii vor putea participa la licitaţii libere în mod direct şi transparent. În eventualitatea în care aceştia se înscriu la licitaţii cu ofertant validat, aceştia vor avea de îndeplinit în prealabil anumite condiţii stabilite de vânzător sau ca rezultat al unor reglementări legale.

Pentru început, Fairsolve.com va găzdui licitaţii din domenii precum imobiliare, auto, utilaje, echipamente, mobilier etc.

Platforma Fairsolve.com este deţinută în parteneriat de experţii în insolvenţă Gheorghe Piperea, Mircea Deaconu şi Florian Mateiţă (asociaţi în societatea de practicieni în insolvenţă RomInsolv) şi dezvoltată în România în parteneriat cu doi cunoscuţi specialişti în comunicarea online: Lucian Despoiu [co-proprietar al agenţiei interactive Kondiment Gmbh] şi Dragoş Stanca [co-proprietar al regiei de vânzări online Q2M şi al companiei de webdevelopment PUBLYO].